Intersection 12 min

Isah Case: Stinis

TIL DE KOPLOPER IN HIJSGEREEDSCHAP NAAR EEN HOGER NIVEAU MET ISAH

Intersection 35

Hoe komen containers van een schip in de haven terecht? Met de Lifting Equipment van Stinis. In de laatste decennia groeide het bedrijf zó hard dat ze nu ook actief zijn in Maleisië, Singapore en Shanghai. Om ervoor te zorgen dat ze waar dan ook ter wereld het productieproces konden uitvoeren, hebben ze onder meer de hulp van Isah ingeschakeld. Door een slimme engineering-integratie is de productie van hun wereldberoemde hijsgereedschappen een koud kunstje geworden.

Stap 1: Inzichtelijke data voor alle partijen
Om de productie zo goed mogelijk te laten verlopen aan de andere kant van de wereld moest er eerst een goede PDM-oplossing komen. Hiervoor heeft Stinis gekozen voor Autodesk Vault Professional. Met deze oplossing worden zowel alle 3D-ontwerpen als data- management naadloos gesynchroniseerd met andere servers zoals bijvoorbeeld die in Singapore.

Stap 2: De integratie
Na het implementeren van de juiste PDM-oplossing was het de beurt aan de medewerkers van Isah om hier een succesvolle integratie tussen de PDM-oplossing en het ERP-systeem te realiseren. In Vault worden zo’n 40.000 productitems en 150.000 documenten opgeslagen. Wanneer voorheen een tekening met 30 stuklijstregels werd ingeladen in Isah, duurde het ongeveer twee tot drie minuten per regel voordat alle informatie van de tekening werd verzameld. Het doel van de integratie was om dit proces vele malen te versnellen. Door een slimme koppeling is alle relevante informatie met één druk op de knop zichtbaar. Het resultaat? Wat normaal uren kostte voor Stinis, kost nu slechts enkele minuten.

Vervolg: ruimte voor verbetering
Met de tijdwinst die geboekt is, kijkt Stinis uit naar verdere mogelijkheden binnen de Isah Business Software. In samenwerking met Isah Consultants wordt het ERP-systeem up-to-date gehouden en worden nieuwe kansen in kaart gebracht.

Wil jij ook onderdeel zijn van het succes van Stinis?
Bekijk snel onderstaande vacatures:

KOM JIJ ONS TEAM VERSTERKEN?

Bekijk onze vacatures en laat ons weten welke rol bij jou past!